image fp4Kontakt os:

Selvhjælp

Selvhjælp er troen på, at de fleste mennesker i krise kan bearbejde deres problemer, ved at møde andre, der står i samme livssituation eller har været igennem identiske oplevelser, f.eks. mistet et barn. Selvhjælp er ikke professionel behandling, men muligheden for at sætte ord på sine tanker og dele sine erfaringer med andre. Selvhjælp er at vide, at man ikke er alene, fordi der er nogen at ”gå vejen” sammen med.

Vi tilbyder selvhjælp i form af individuelle samtaler, grupper, eller i samværet om en aktivitet: 

SÆRLIGT SENSITIVE VOKSNE 

SKOLEBØRN I SKILSMISSE
SØSKENDE TIL HANDICAPPET/SYGE
VOKSNE MED ADHD/ADD
GRATIS OG ANONYME SAMTALER

SORGGRUPPE

AMMESTUE

UNGE OG ANGST
AFLASTNING
MOTIONSVEN

PÅRØRENDE TIL SELVMORD - NEFOS

STØTTECENTER MOD INCEST 
VÅGETJENESTEN
HUMØRCAFÉ
PAS PÅ DIN FAMILIE I KOLDING

 

Landsorganisationen Frivilligcentre og Selvhjælp (FriSe), som Frivillig Kolding er medlem af, definerer selvhjælpens mission således:

"Selvhjælpens mission er at skabe mulighed for, at mennesker deler erfaringer om det, der er svært - gensidigt og på lige fod. Det bidrager til
at mestre livet bedre. Selvhjælp spiller en central rolle i det lokale sundhedsfremme- og forebyggelsesarbejde - gennem egne initiativer og i
samarbejdet med andre aktører." 

På FriSe's hjemmeside kan du se en mere detaljeret beskrivelse af hvad selvhjælp er.

Sådan foregår det.

Når du ringer eller kommer ind i Slotsgade 22, bliver du taget imod af Karin, Asta eller én af de andre frivillige. Så finder I et sted, hvor I kan snakke uforstyrret. Undervejs i samtalen finder I sammen ud af hvad Selvhjælp evt. kan tilbyde fx anonyme samtaler, selvhjælpsgruppe eller andet. Der er tale om et tilbud, som du naturligvis til enhver tid kan sige nej til.

Frivillig Kolding er et godt sted at gå hen. Her kan du lette dit hjerte i fuld tillid. Vi har tavshedspligt, det er gratis og du bliver ikke registreret nogen steder.

Uanset hvad dit behov eller problem er, så slå et slag ind omkring Slotgade 22 - vi har kaffe og te på kanden.

Kontoret er åbent mandag til torsdag fra kl. 10.00 - 16.00.